Gå direkt till innehåll
Peter Giesecke tillträder som ny Verksamhetschef på Blodtrycksdoktorn.

Pressmeddelande -

Peter Giesecke tillträder som ny Verksamhetschef på Blodtrycksdoktorn.

Den 1 september tillträder Peter Giesecke som ny Verksamhetschef på Blodtrycksdoktorn. Peter kommer närmast från sin tjänst som överläkare och medicinskt ledningsansvarig vid hjärtintensivvårdsavdelningen på Danderyds Sjukhus.

”Vi är mycket glada över att Peter anslutit till vårt team. Blodtrycksdoktorn växer fort och Peters kompetens och erfarenhet kommer att vara central för att säkerställa fortsatt lika hög kvalitet i takt med att vi behandlar fler och fler patienter”, säger Jonas Wohlin

Högt blodtryck, eller hypertoni som det också kallas, är den enskilt största orsaken till hjärt- och kärlsjukdom och förtida död i världen. Bara i Sverige har cirka 2 miljoner vuxna högt blodtryck och endast 2 av 10 får idag rätt behandling.

“Man har länge vetat hur farligt det är med högt blodtryck men också att det går att behandla för att undvika allvarliga hjärt-kärlsjukdomar. Trots det så har de flesta med högt blodtryck inte sina värden under kontroll. Jag har i mitt arbete genom åren träffat tusentals patienter med hjärtinfarkt eller stroke och sett vad ett obehandlat högt blodtryck innebär. När jag tänker på hur många som egentligen insjuknat helt i onödan, känns det oacceptabelt att högt blodtryck ska få fortsätta vara en livshotande folksjukdom”, säger Peter Giesecke, Verksamhetschef på Blodtrycksdoktorn.

Blodtrycksdoktorn är en svensk vårdgivare som erbjuder blodtrycksbehandling hemifrån. Med hjälp av en app och en kopplad blodtrycksmätare kan patienten regelbundet mäta hemifrån och all vårdkontakt med specialistläkare och sjuksköterska sker via appen.

“Högt blodtryck är ett enormt globalt hälsoproblem och miljontals människor behöver få tillgång till bättre behandling. Med Blodtrycksdoktorns medicinska och tekniska plattform är det äntligen möjligt på riktigt”, säger Peter Giesecke.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Blodtrycksdoktorn AB är en svensk vårdgivare som startades 2017 och har kontor i Stockholm, Kalmar och Malmö. Bara i Sverige lever 2 miljoner människor med ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar på grund av högt blodtryck. Högt blodtryck (Hypertoni) är den enskilt största orsaken till allvarlig sjukdom och förtida död i världen. På Blodtrycksdoktorn kämpar vi för att högt blodtryck inte längre ska få vara en livshotande folksjukdom. Med Blodtrycksdoktorns digitala vårdtjänst hjälper vi människor få kontroll på blodtrycket med rätt behandling hemma. blodtrycksdoktorn.se

Presskontakt

Jonas Wohlin

Jonas Wohlin

Presskontakt VD 070-855 37 00

Blodtrycksdoktorn hjälper människor ta kontroll över sitt blodtryck för att undvika allvarlig hjärt-kärlsjukdom och förtida död.

Blodtrycksdoktorn AB är en svensk vårdgivare som möjliggör att människor med högt blodtryck får en friskare framtid genom att på nya sätt engagera sig i behandlingen.
Blodtrycksdoktorn erbjuder en ny effektiv blodtrycksbehandling med blodtrycksmätning hemifrån, individuell behandlingsplan och vårdkontakt med sjuksköterska och specialistläkare i mobilen.

Blodtrycksdoktorn
Varvsholmen, Bredbandet 1
39230 Kalmar
Sverige