Gå direkt till innehåll
Pandemin blev en oväntad språngbräda för ny blodtryckstjänst

Pressmeddelande -

Pandemin blev en oväntad språngbräda för ny blodtryckstjänst

Pandemin blev en oväntad språngbräda för ny blodtryckstjänst

I mars i år var det tänkt att Blodtrycksdoktorn på bred front skulle introducera sin tjänst, där behandling av högt blodtryck i hemmet är i fokus. När Covid-19 pandemin slog till fick den digitala vårdgivaren istället lägga om sitt fokus. Knappt två månader senare har nu närmare 10.000 svenskar med högt blodtryck registrerat sig hos Blodtrycksdoktorn, en siffra som bolaget inte kunnat drömma om.

Blodtrycksdoktorn är den första tjänsten med e-vård för behandling av högt blodtryck. Det går därmed att undvika vårdcentraler i nuläget och istället sköta blodtrycket i smittfri hemmiljö. Specialistläkare sköter behandlingen och patienterna använder mobilen och en blodtrycksmätare. I höstas publicerades forskning som visar att den nya vårdformen är effektivare än traditionell behandling av blodtryck.

Högt blodtryck kallas ibland på engelska för The Silent Killer. Många känner inga symptom av sitt höga blodtryck och påminns därför inte om farorna. I själva verket är högt blodtryck den främsta orsaken till för tidig död. Okontrollerat blodtryck är även en riskfaktor vid Covid-19 och därför är det särskilt viktigt att ta blodtrycket på allvar i denna pandemi. När blodtrycket sänks minskar riskerna vid Covid-19. 

Blodtrycksdoktorns tjänster, inklusive blodtrycksmätaren, är kostnadsfri för patienter med högt blodtryck. Nästa steg blir att göra blodtryckstjänsten tillgänglig i andra länder och att komplettera med en tjänst för behandling av patienter med diabetes.

För Accumbo, innovationsbolaget som står bakom Blodtrycksdoktorn, blev denna vår en märklig men framgångsrik period. Det är ett exempel på det som flera studier har pekat ut som den avgörande faktorn för att en innovation ska lyckas slå igenom med full kraft: tajming. En välkänd parameter men som ofta är oförutsägbar.

Bakgrund om bolaget: 

Accumbo AB är en vårdgivare och plattformsägare för kroniska sjukdomar inom det metabola syndromet, såsom bland annat högt blodtryck och diabetes. Bolaget har kontor i Lund och Kalmar och ägs, förutom av, Martin Carlsson och Pontus Bodelsson, också av medarbetarna, börsnoterade Brighter AB, MinDoktors grundare Magnus Nyhlén och affärsänglar.

Högt blodtryck utgör den enskilt största risken för att utveckla hjärtkärlsjukdom såsom stroke, hjärtinfarkt och hjärtsvikt. Accumbo behandlar högt blodtryck under varumärket Blodtrycksdoktorn. En forskningsstudie av Blodtrycksdoktorns metod har publicerats i den vetenskapliga tidskriften Blood Pressure Monitoring där det visades att behandlingen sänker blodtrycket effektivt och bättre än traditionell vård och uppskattas av patienterna. www.accumbo.se

Kontaktpersoner: 

Medicinsk chef och grundare docent Martin Carlsson 0768 610119, martin@accumbo.se 

VD Pontus Bodelsson, 0709 957002, pontus@accumbo.se

Ämnen


Accumbo AB är en svensk vårdgivare som startades 2017 och har kontor i Kalmar och i Lund. Accumbo möjliggör att människor med kroniska sjukdomar inom det metabola syndromet får en friskare framtid genom att på nya sätt engagera sig i behandlingen. Den digitala vårdtjänsten Blodtrycksdoktorn från Accumbo AB erbjuder Sveriges första digitala vårdtjänst som är specialanpassad för patienter med högt blodtryck. Högt blodtryck eller hypertoni som det också kallas, är den enskilt största orsaken till hjärt-kärlsjukdom såsom stroke och hjärtinfarkt. I Sverige har ca 2 miljoner vuxna högt blodtryck.

Presskontakt

Jonas Wohlin

Jonas Wohlin

Presskontakt VD 070-855 37 00

Blodtrycksdoktorn hjälper människor ta kontroll över sitt blodtryck för att undvika allvarlig hjärt-kärlsjukdom och förtida död.

Blodtrycksdoktorn AB är en svensk vårdgivare som möjliggör att människor med högt blodtryck får en friskare framtid genom att på nya sätt engagera sig i behandlingen.
Blodtrycksdoktorn erbjuder en ny effektiv blodtrycksbehandling med blodtrycksmätning hemifrån, individuell behandlingsplan och vårdkontakt med sjuksköterska och specialistläkare i mobilen.

Blodtrycksdoktorn
Varvsholmen, Bredbandet 1
39230 Kalmar
Sverige