Gå direkt till innehåll
​Globala möjligheter för Accumbo

Pressmeddelande -

​Globala möjligheter för Accumbo

2019-11-21

Den digitala vårdgivaren Accumbo AB växlar upp genom att ta in börsnoterade Brighter AB som delägare och samarbetspartner. Samtidigt visar nu en forskningsrapport att behandlingsmetoden ger en effektivare vård av patienter med högt blodtryck.

– Att vår behandlingsmetod bevisats ge effektivare vård av en stor folksjukdom är förstås fantastiskt. Dessutom öppnar nu Brighter möjligheter för en diabetestjänst med global potential. Detta är definitivt en milstolpe, säger Accumbos vd Pontus Bodelsson.

Brighter AB utvecklar datadrivna lösningar för bättre behandling av kroniska sjukdomar, initialt diabetes med tjänsten Actiste®. Deras IP-plattform kan också appliceras inom flera andra sjukdomar utöver diabetes. De investerar nu 9 miljoner kronor i Accumbo AB som ger personligt anpassad behandling för kroniskt sjuka med hjälp av modern teknik. Accumbo har i år introducerat Sveriges första digitala vårdtjänst för högt blodtryck – Blodtrycksdoktorn. Folksjukdomarna högt blodtryck, diabetes, höga blodfetter och fetma hänger ihop och innebär stora utmaningar för vården och ekonomin i hela världen.

– Både Accumbo och Brighter har stora ambitioner att i grunden förändra det sätt som samhället idag tar hand om kroniskt sjuka patienter, säger Henrik Norström, vd på Brighter AB. Accumbo har genom Blodtrycksdoktorn visat att behandlingsmetoden är mycket effektiv och investeringen känns som ett viktigt och logiskt steg i vår gemensamma målsättning att utveckla en motsvarande tjänst för diabetes. Genom vår internationella närvaro kan Accumbo på sikt hjälpa patienter över hela världen, säger Henrik Norström.

Tillsammans ska bolagen utveckla nya vårdtjänster med både digital och fysisk vård. Avstampet tas i Brighters diabetestjänst Actiste och Accumbos vårdtjänst för högt blodtryck. Accumbo har sedan introduktionen av Blodtrycksdoktorn vårdat två tusen patienter. Nu har en forskningsstudie av Blodtrycksdoktorns metod publicerats i den vetenskapliga tidskriften Blood Pressure Monitoring där det står klart att behandlingen är mer effektiv än traditionell vård.

– I traditionell vård uppnår bara 1 av 5 patienter sitt målblodtryck trots medicinering. I den nyligen publicerade forskningsstudien av vår metod, där vi ger läkarledd sjukvård kombinerat med personligt anpassade livsstilsråd, visas att Accumbos behandlingsmetod snabbt ger goda resultat: 2 av 3 patienter når sitt målblodtryck inom 3 månader när de använder sig av Blodtrycksdoktorn. Det minskar avsevärt risken för hjärt-kärlsjukdom, säger docent Martin Carlsson, medicinskt ansvarig och grundare av Accumbo.

Ämnen


Accumbo AB är en svensk vårdgivare som startades 2017 och har kontor i Kalmar och i Lund. Accumbo möjliggör att människor med kroniska sjukdomar inom det metabola syndromet får en friskare framtid genom att på nya sätt engagera sig i behandlingen. Den digitala vårdtjänsten Blodtrycksdoktorn från Accumbo AB erbjuder Sveriges första digitala vårdtjänst som är specialanpassad för patienter med högt blodtryck. Högt blodtryck eller hypertoni som det också kallas, är den enskilt största orsaken till hjärt-kärlsjukdom såsom stroke och hjärtinfarkt. I Sverige har ca 2 miljoner vuxna högt blodtryck.

Presskontakt

Jonas Wohlin

Jonas Wohlin

Presskontakt VD 070-855 37 00

Blodtrycksdoktorn hjälper människor ta kontroll över sitt blodtryck för att undvika allvarlig hjärt-kärlsjukdom och förtida död.

Blodtrycksdoktorn AB är en svensk vårdgivare som möjliggör att människor med högt blodtryck får en friskare framtid genom att på nya sätt engagera sig i behandlingen.
Blodtrycksdoktorn erbjuder en ny effektiv blodtrycksbehandling med blodtrycksmätning hemifrån, individuell behandlingsplan och vårdkontakt med sjuksköterska och specialistläkare i mobilen.

Blodtrycksdoktorn
Varvsholmen, Bredbandet 1
39230 Kalmar
Sverige