Gå direkt till innehåll
Håll koll på trycket!
Håll koll på trycket!

Pressmeddelande -

Det snackas för lite om The Silent Killer – Högt Blodtryck

 Idag är det World Hypertension Day och det är naturlig att lyfta problemen med högt blodtryck – men ämnet borde vara högaktuellt alla årets dagar.

Varför?

  • Högt blodtryck är den främsta orsaken till hjärt-kärlsjukdom som är den vanligaste dödsorsaken i världen
  • Högt blodtryck kallas för The Silent Killer eftersom de flesta inte har några symptom – det upptäcks när det är för sent
  • 1 miljon svenskar har högt blodtryck utan att veta om det

- “Det är oacceptabelt att högt blodtryck ska få fortsätta vara en livshotande folksjukdom", säger Peter Giesecke, hjärtspecialist och verksamhetschef på Bldotrycksdoktorn.

Människor dör helt i onödan

Fler måste känna till riskerna med högt blodtryck och regelbundet kolla trycket.

- “Allvarlig hjärt- kärlsjukdom och för tidig död sker alltså helt i onödan då både livsstilsförändringar och läkemedel effektivt skulle kunna hjälpa alla som går med ett obehandlat högt blodtryck", säger Peter Giesecke

Blodtrycksdoktorn synliggör problemet

Blodtrycksdoktorn startar idag en informationskampanj för att;

  • Synliggöra problemen med högt blodtryck
  • Sprida lättillgänglig information om ämnet
  • Uppmana fler till att ha koll på trycket

#hållkollpåtrycket #blodtrycksskolan #silentkillerRelaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Blodtrycksdoktorn AB är en svensk vårdgivare som startades 2017 och har kontor i Stockholm, Kalmar och Malmö. Bara i Sverige lever 2 miljoner människor med ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar på grund av högt blodtryck. Högt blodtryck (Hypertoni) är den enskilt största orsaken till allvarlig sjukdom och förtida död i världen. På Blodtrycksdoktorn kämpar vi för att högt blodtryck inte längre ska få vara en livshotande folksjukdom. Med Blodtrycksdoktorns digitala vårdtjänst hjälper vi människor få kontroll på blodtrycket med rätt behandling hemma. blodtrycksdoktorn.se

Presskontakt

Jonas Wohlin

Jonas Wohlin

Presskontakt VD 070-855 37 00

Blodtrycksdoktorn hjälper människor ta kontroll över sitt blodtryck för att undvika allvarlig hjärt-kärlsjukdom och förtida död.

Blodtrycksdoktorn AB är en svensk vårdgivare som möjliggör att människor med högt blodtryck får en friskare framtid genom att på nya sätt engagera sig i behandlingen.
Blodtrycksdoktorn erbjuder en ny effektiv blodtrycksbehandling med blodtrycksmätning hemifrån, individuell behandlingsplan och vårdkontakt med sjuksköterska och specialistläkare i mobilen.

Blodtrycksdoktorn
Varvsholmen, Bredbandet 1
39230 Kalmar
Sverige