Gå direkt till innehåll
Blodtrycksdoktorn och Apotek Hjärtat i samarbete för att fler ska få koll på sitt blodtryck

Pressmeddelande -

Blodtrycksdoktorn och Apotek Hjärtat i samarbete för att fler ska få koll på sitt blodtryck

I Sverige lever över 2,3 miljoner svenskar med sjukdomen högt blodtryck. Ungefär 1,8 miljoner av dem saknar diagnos eller korrekt behandling. Obehandlat högt blodtryck orsakar hälften av all hjärtkärlsjukdom och nästan en femtedel av alla dödsfall i Sverige. 

Samtidigt visar forskning att det i Sverige i genomsnitt tar fem år från att man identifierar ett högt blodtryck tills dess att man är färdigutredd och har påbörjat behandling.

Blodtrycksdoktorn och Apotek Hjärtat lanserar därför gemensamt en ny tjänst för att ge fler tillgång till professionell blodtrycksmätning och därefter vid behov snabb utredning och effektiv behandling.

- Vi har tagit fram en ny unik tjänst där man enkelt kan mäta sitt blodtryck inne på utvalda Apotek Hjärtat med hjälp av en surfplatta och en Bluetooth-kopplad blodtrycksmätare. Kunden får en personlig rekommendation baserat på blodtrycket och en mängd andra faktorer. De som uppmäter ett högt blodtryck kan genomföra en komplett utredning på mindre än två veckor och därefter vid behov påbörja behandling, säger Jonas Wohlin VD på Blodtrycksdoktorn.

- På våra apotek möter vi varje dag tusentals människor som hämtar ut medicin mot högt blodtryck, en sjukdom som obehandlad ökar risken för stroke och hjärtinfarkt. Tyvärr är det väldigt många som går runt med högt blodtryck utan att veta om det. Genom vårt samarbete med Blodtrycksdoktorn vill vi hjälpa fler att i god tid upptäcka förhöjt blodtryck och proaktivt, genom livsstilsförändringar, minska risken att drabbas av hjärt-kärlsjukdomar, säger Annika Svedberg, chefsapotekare på Apotek Hjärtat.  Relaterade länkar

  Ämnen

  Kategorier


  Blodtrycksdoktorn AB är en svensk vårdgivare som startades 2017 och har kontor i Stockholm, Kalmar och Malmö. Bara i Sverige lever 2 miljoner människor med ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar på grund av högt blodtryck. Högt blodtryck (Hypertoni) är den enskilt största orsaken till allvarlig sjukdom och förtida död i världen. På Blodtrycksdoktorn kämpar vi för att högt blodtryck inte längre ska få vara en livshotande folksjukdom. Med Blodtrycksdoktorns digitala vårdtjänst hjälper vi människor få kontroll på blodtrycket med rätt behandling hemma. blodtrycksdoktorn.se

  Presskontakt

  Jonas Wohlin

  Jonas Wohlin

  Presskontakt VD 070-855 37 00

  Blodtrycksdoktorn hjälper människor ta kontroll över sitt blodtryck för att undvika allvarlig hjärt-kärlsjukdom och förtida död.

  Blodtrycksdoktorn AB är en svensk vårdgivare som möjliggör att människor med högt blodtryck får en friskare framtid genom att på nya sätt engagera sig i behandlingen.
  Blodtrycksdoktorn erbjuder en ny effektiv blodtrycksbehandling med blodtrycksmätning hemifrån, individuell behandlingsplan och vårdkontakt med sjuksköterska och specialistläkare i mobilen.

  Blodtrycksdoktorn
  Varvsholmen, Bredbandet 1
  39230 Kalmar
  Sverige