Gå direkt till innehåll
Accumbo skapar Diabetesdoktorn tillsammans med börsbolaget Brighter

Pressmeddelande -

Accumbo skapar Diabetesdoktorn tillsammans med börsbolaget Brighter

2019-12-19

Accumbo introducerade under 2019 Sveriges första digitala vårdtjänst för högt blodtryck – Blodtrycksdoktorn. Folksjukdomarna högt blodtryck, diabetes, höga blodfetter och fetma hänger ihop och innebär stora utmaningar för vården och ekonomin i hela världen. Accumbo samarbetar med Brighter för att introducera en digital vårdtjänst för diabetes – Diabetesdoktorn.

Pressmeddelande 2019-12-19

Relaterade länkar

Ämnen


Accumbo AB är en svensk vårdgivare som startades 2017 och har kontor i Kalmar och i Lund. Accumbo möjliggör att människor med kroniska sjukdomar inom det metabola syndromet får en friskare framtid genom att på nya sätt engagera sig i behandlingen. Den digitala vårdtjänsten Blodtrycksdoktorn från Accumbo AB erbjuder Sveriges första digitala vårdtjänst som är specialanpassad för patienter med högt blodtryck. Högt blodtryck eller hypertoni som det också kallas, är den enskilt största orsaken till hjärt-kärlsjukdom såsom stroke och hjärtinfarkt. I Sverige har ca 2 miljoner vuxna högt blodtryck.

Presskontakt

Jonas Wohlin

Jonas Wohlin

Presskontakt VD 070-855 37 00

Blodtrycksdoktorn hjälper människor ta kontroll över sitt blodtryck för att undvika allvarlig hjärt-kärlsjukdom och förtida död.

Blodtrycksdoktorn AB är en svensk vårdgivare som möjliggör att människor med högt blodtryck får en friskare framtid genom att på nya sätt engagera sig i behandlingen.
Blodtrycksdoktorn erbjuder en ny effektiv blodtrycksbehandling med blodtrycksmätning hemifrån, individuell behandlingsplan och vårdkontakt med sjuksköterska och specialistläkare i mobilen.

Blodtrycksdoktorn
Varvsholmen, Bredbandet 1
39230 Kalmar
Sverige