Gå direkt till innehåll
BIld av JayMantri från Pixabay
BIld av JayMantri från Pixabay

Blogginlägg -

Förhöjt blodryck på natten och tidig morgon

Vanligtvis är blodtrycket lägre på natten än på dagen eftersom vi slappnar av och det s.k sympatiska nervsystemet reglerar ner och sänker blodtrycket under natten och i vila. En person som har ett blodtryck dagtid på 135/85 har normalt ett blodtryck under natten på ca 120/70. Ett förhöjt blodtryck under natten är inte bra och ökar risken för hjärtinfarkt och stroke.

Ett förhöjt blodtryck på natten eller tidig morgon kan ha många olika orsaker. Stress, onormala arbetstider, alkohol och tobak kan påverka liksom sömnapnésyndrom (snarkningar och andningsuppehåll under natten) eller andra bakomliggande sjukdomar. Det kan också vara så att de blodtryckssänkande läkemedlen inte räcker hela dygnet.

Ämnen

Presskontakt

Jonas Wohlin

Jonas Wohlin

Presskontakt VD 070-855 37 00

Accumbo hjälper människor med högt blodtryck att ta kontroll över sin framtid för ett friskare liv

Accumbo AB är en svensk vårdgivare som möjliggör att människor med kroniska sjukdomar inom det metabola syndromet får en friskare framtid genom att på nya sätt engagera sig i behandlingen.
Blodtrycksdoktorn från Accumbo AB erbjuder Sveriges första digitala vårdtjänst som är specialanpassad för patienter med högt blodtryck.

Blodtrycksdoktorn
Varvsholmen, Bredbandet 1
39230 Kalmar
Sverige